Ми радимо, як розробити та запровадити процедури дії та нагляду, що спрямовані на запобігання збиткам та порушенням бізнесу, пов’язаним із “зеленою” трансформацією. Ми також представляємо тих, кому потрібно більше часу для їх реалізації. Ми діємо на випередження.

Ми пропонуємо підтримку підприємствам, акціонерам і фінансовим установам, чиї інтереси – вартість інвестицій, бізнес-операції, позиція на ринку – можуть постраждати або вже постраждали від дій чи бездіяльності тих, хто відповідає за стратегічні рішення.

Цінність компанії залежить від її здатності адаптуватися до нового клімату та правової реальності. Бути “зеленим” більше не є справою індивідуального рішення. Це бізнес-рішення, яке впливає на майбутнє компанії, її вартість з плином часу і здатність ефективно працювати. Фінансові установи відмовляються брати участь у проєктах, що не відповідають стандартам викидів в навколишнє середовище. Пакет ЄС «Fit for 55» передбачає скорочення викидів до 2030 року. Споживачі роблять все більш свідомий вибір з урахуванням екологічності продукції. Адміністративні органи та політики розробляють жорсткі правила для все більшої кількості галузей – фінансової, транспортної, енергетичної, виробничої, продовольчої та нерухомості.

Для тих, хто не адаптується до “зеленої” течії незабаром стане набагато складніше або навіть неможливо отримати кредит, страховку або більш вигідні умови для співпраці з багатьма контрагентами. Упущення з боку правління компанії потягне за собою лавину негативних наслідків для її оточення – акціонерів, інвесторів і ключових ділових партнерів. При цьому багато учасників ринку розраховують, що їх інтереси будуть захищені, і розуміють, що впровадження нових стандартів має ґрунтуватися на розумінні специфіки бізнесу, економічної ролі та діяльності, що відповідає принципам сталого розвитку.

Rö на основі багаторічного досвіду розробив практику «Orange solves green». До неї входять:

  • Green Compliance Audit & Advisory – ми консультуємо з питань підготовки та впровадження корпоративної політики, яка спрямована на адаптацію бізнес – діяльності компанії до більш жорстких стандартів викидів та інших “зелених” правил. Ми допомагаємо розробити операційні процедури для покриття ризиків, що виникають внаслідок ESG (екологічне, соціальне та корпоративне управління).
  • Green Litigation – ми представляємо інтереси сторін у спорах, пов’язаних із захистом навколишнього середовища.